طريقة عمل حمص الشام


·  الكمية تكفي: 6 أشخاص

·  وقت التحضير: 15 دقيقة

·  وقت الطهي: 45 دقيقة

·  المقادير: 1/3 كيلو حمص شام 2 ثمرة طماطم 3 فصوص ثوم ثمرة بصلة مقدار ملح/كمون/شطة

·  التحضير: ننقع الحمص لمدة لا تقل عن 6 ساعات
ويغسل جيدا ويصفى

·  الطبخ: يضاف اليه ماء كافى ويوضع على النارلفترة 1/3 ساعة
ثم يضاف اليه الثوم والبصل المفرم والطماطم المبشورة
ونسيب المكونات تغلى شوية ونضيف عليها التوابل
بس نخلى الملح للاخر قرب السوى
ونسيبهم يغلوا تانى لغاية ما يستوا خالص
وفى الاخر بعد السوا باشيل الثوم علشان كده بأضعه صحيح
واعصر ليمون فى الكوب ..ويقدم ساخن
Previous Post
Next Post
Related Posts